Gyors kipakolás 3 lépésben

Talán a legtöbb időt nem a bepakolás + költözés veszi el az emberek életéből, hanem a kipakolás. Miért? Mert belefáradsz, megfáradsz abban, hogy már a 100. doboz tartalmának is helyet kell csinálnod. És érzed, tudod, hogy már semmi hely nincs az új lakásodban. Ekkor történik meg az, hogy feladod, és nem folytatod tovább a kipakolást. Marad 1-2 doboz, amit a költözés után 1 évvel veszel észre, hogy ni-ni, ez még itt van. Persze, egy év távlatából már arra sem emlékszel, hogy kimaradt ez a néhány doboz a kipakolásnál, nem hogy arra, hogy mi van benne. Ne ess ebbe a hibába! 3 lépésben meg fogom mutatni, hogy ezt hogyan tudod elkerülni.

Gyors kipakolás – de hogyan?

Amikor tervezed a költözést, akkor a kipakolást is tervezd meg. A stresszmentes költözés nem addig tart, amíg bepakolsz. Hanem addig, amikor már az új élettered is érted van. Nincs sehol költözős doboz, mindennek meg van az új helye. És már élvezed az új életedet. 🙂

  1. lépés: Az új helyszín feltérképezése költözés előtt

Nézd meg azt, hogy az új lakásnak milyen lesz a felosztása. Meg kell nézned, hogy a mostani életed életterei megegyeznek-e a leendő élettereddel.

  1. lépés: Célirányos bepakolás

A bepakolást az új életterednek megfelelően végezd el. Igen, tudom, hogy ez így egy kicsit nehezebb. De gondolj a kipakolásra! Ha most, a bepakolásnál több időt fordítasz erre, akkor a kipakolás sokkal gyorsabb lesz, és a költözést is gyorsan el tudod majd felejteni.

  1. lépés: Kipakolás szobánként

Amikor költözöl, akkor arra kell figyelned, hogy a dobozok új lakásodban a megfelelő szobában legyenek. Amikor elrendezted a dobozokat, akkor jöhet a kipakolás szobáról szobára.

Mind a három lépés a költözés különböző szakaszaiban van. Pedig a kipakolás a legvégén van, ugye? Ha előre gondolkozol és tervezel, akkor elkerülheted a “meglepetés dobozokat”. Ezek a dobozok a költözés után 1 évvel jelennek meg. 🙂

Okszimec Krisztina _Légy Te is stresszmentes költöző!

Okszimec Krisztina – költözési szakértő
http://stresszmenteskoltozes.hu/