Átadva- Családi ház bővítés Gödöllőn- Ici- pici házikó

A gödöllői kis ház esetében egy régi, meglévő fa típusház volt a telken. A faház alsó része vasbeton pincerész, amit meg is kellett tartanunk. Konkrétan erre építettük rá az új könnyűszerkezetes házat, ami már energetikailag és funkcionálisan is megfelelő otthon egy család számára. Ennek tetőtere is beépített.

Minél kisebb egy ház alapterülete, és minél több a kötöttség, annál nehezebb kihozni belőle azt, amire vágyunk. Szerettem volna izgalmassá tenni a házat, azonban az alacsony költségvetés gátat szabott ennek. Ráadásul tartószerkezeti korlátunk is volt, mert a vasbeton pince födéme előregyártott beton gerendás, amelyre letámasztani nem lehetett tartófalakat.

Végül sikerült kialakítani a mindenkinek megfelelő ház alaprajzot. A kis ház tömege egyszerű. Harmonikus homlokzatokat terveztünk, illetve a régi rossz betonlépcsőt levágtuk a ház oldaláról.

A ház építése nagyon gyorsan történt, mert iskolakezdésre el kellett készülnie, és ez sikerült is.
Annyira gyors ház volt ez, hogy még 3 hónapba sem tellett az építése, szinte tovább tartott az engedélyezése Gödöllőn, mint a megvalósulása...