Átadva-100 m2 gyorsház az erdő szélén- Pécelen

A ház tervezése nehezen indult, mivel első körben az építési hatóságnál elakadtunk, a telek környezetvédelmi terület védősávjába esik, így csak hosszas egyeztetés után engedték az építést.

Bontás017

A telken eredetileg meglévő épület bontása is kérdéses volt, mivel nehezen dőlt el, hogy a bontandó épületet átalakítani engedik-e, vagy újat építhetünk. Végül engedélyt kaptunk új ház építésére, és így ezen a helyen kifejezetten előnyös volt a faszerkezetes gyorsház gondolata, mivel ez környezetbarát is, és gyors is. A szomszédok és a terület legkisebb mértékű és legrövidebb idejű zavarásával folyik az építkezés.

A terv

tükrözi az erdőszéli hangulatot. A ház fedett terasza része a ház tömegének, nyugati tájolásával kellemes külső élettér lesz.

A házban 2 nagy háló, és egy nappali-konyha -étkező együttes van, amihez kapcsolódik egy iroda is. Az iroda nincs elzárva a nappali tértől, csupán egy parapetfal választja el. A kertre kilátás van az irodából is, így innen lehet csodálni tavasszal a gyönyörű lilaakácot a támfalon.
A ház színe, belső burkolatai már a tulajdonos döntése szerint készültek.

Az építkezés

Az építkezés nagyon gyorsan lezajlott, csak a kezdetét volt nehéz ütemezni, mivel a nyáron több ház épült egyszerre. Csapatunk célja nem a tömeges házépítés, hanem a minőségi házépítés, így a kapacitásunk véges.

Néhány kép az építésről és a házról: