Bemutatom a kivitelezőnket…

Néhány éve, amikor belecsöppentem a könnyűszerkezetes ház tervezésbe, az első megrendelés után, akkor ismerkedtem meg a KÖHE egyesülettel, és néhány kivitelező tagjával. Mivel ezeket a házakat nem építheti meg bárki, csak az ÉME jogos tulajdonosai, azok, aki tagjai az egyesületnek, ezért közülük kellett kivitelezőt választanom megrendelőm számára.
Eleinte versenyeztettem őket, de kiderült hogy ez sem egyszerű, mert a megrendelő mindig talált valakit, aki nem tag, és nem jogosan épít, de jóval olcsóbban.
Vagy, ha nem ez történt, akkor meg az árajánlatok más műszaki tartalmat kaptak időről időre, a téglaburkolatostól a gerendaházig, mert újabb és újabb ötletek jöttek elő.
Végül többször is egy bizonyos kivitelező nyerte meg a köröket, és a harmadik háznál már el se kezdtük megfutni ezeket a köröket, hanem eleve őt választottuk ki.
Hogy miért, győződjetek meg róla, az árai, a megbízhatósága, emberi hozzáállása, és az eredmények is megnyerőek. A rólunk írták rovatban is kiderül, senki sem bánta meg ezt a párosítást. Így ma már folyamatosan ő a csapat része, ezért mutatom most be itt. Mellesleg oszlopos, alapító tagja a KÖHE egyesületnek.

Szia Karcsi, bemutatkoznál az olvasóknak, ki vagy és mivel foglalkozol?Bolyos Károly

  • Bolyos Károly vagyok, Amerikai könnyűszerkezetes házak generál kivitelezésével foglalkozom.

Mindig ezzel foglalkoztál? Hány éve csinálod ezt?

  • Szakmám szerint elektrotechnikus vagyok, de 1997-óta foglalkozom könnyűszerkezetes házak építésével. 3 évig, mint egy kivitelező cégnél alkalmazott, utána mint vállalkozó.

Szerinted mi garantálja ezeknek a házaknak a minőségét, vannak ezek is olyan jók, mint a téglaházak?

  • A házak minőségét a beépített anyagok, a kivitelezés, és a tervezés minősége garantálja. Épp ezért a tartósságuk vetekszik a tégla épületek minőségével sőt azokét gyakran meg is haladja. Ez köszönhető annak is, hogy házaink ellenőrzését az ÉMI végzi. Továbbá egy külsős auditálló cég ISO-9001 minősítés szerint tanúsítja. Továbbá a házak energia hatékonysága és hangszigetelése nagyságrendekkel jobb egy téglaházénál hisz házaink passzív szintű szigeteléssel és nyílászárókkal épülnek.  Ez köszönhető a téglaházak tömegtehetetlenségének is.

Mi az, ami Téged motivál a munkádban?

  • Szeretem a munkámat, ami rendkívül sok kihívást tartogat, szeretem a megrendelők megelégedettségét, szeretem, az innovációt, szeretem hogy gyorsan adhatunk új otthont a megrendelőinknek. Ezek a legfontosabbak, ami a munkámban motivál.

Van valami, amit  elmondanál, jó tanácsként a leendő építkezőknek?

  • Alaposan tájékozódjanak mielőtt egy életre szóló döntést hoznának, hogy milyen házban is laknának hosszú távon. Ez alatt értem a megfelelő anyag használat a megfelelő tervezést, a megfelelő energetikai megoldások és a megfelelő kivitelező kiválasztását.

Honlapomon rengeteg megépült házunkat megnézhetik, személyesen egyeztethetünk elképzeléseikről, telefonon vagy építkezés helyszínén.
Honlapunkhoz katt ide a képre: