Családi ház bővítése könnyűszerkezettel

Ennél a munkánál család kinőtte a meglévő családi házat. A 3 gyereknek a jelenlegi szobák elegendőek voltak, de a szülőknek nem maradt saját területe, intim szférája, valamint szükség volt egy irodára is.
A meglévő ép339ület téglából épült, és volt egy fedett fa terasza. Az első gondolat az volt, hogy bővüljön a ház a terasz beépítésével. A helyszíni konzultáció alkalmával, amikor egyértelmű volt az, hogy a családnak óriási gond lesz erre az építési időre megoldani az életét, kiköltözni a házból ideiglenesen ennyi gyerekkel, akkor javasoltam a könnyűszerkezetes bővítést.
Egyből felmerült, hogy miért ne maradhatna akkor a meglévő terasz szerkezete, és csak “befalazzuk”. Azonban ezt el kellett vetni, mert a könnyűszerkezetet ma már nem lehet barkácsolni, ÉMI engedélyezett szerkezetre van szükség. Így a szabályos, megfelelő minőségű szerkezetből terveztük meg a bővítést. A plusz szoba és az előtér került ide. Ennek a kiugrónak a falfelülete esztétikailag elválik a házétól, éppen azért, hogy ne tűnjön toldozottnak, egy tégla burkolatot is terveztek rá, ami azonban egyelőre nem valósult meg.

184  186