Karate ház- Budapest, XVI. Átadva

A hosszas tervezés, engedélyeztetés és előkészületek után a karate dojo és edzői otthon már épül, folyamatát mutatjuk most be itt a blogon.

Az alapozásl jelen volt a régészet is, sok gödröcskét ástak, és találtak is cserepeket. Ennek ellenére, félelmeink ellenére, mindez nem vett el plusz időt, a munka szinte zavartalanul folyt, csupán mélyebb és több gödör készült.
Menet közben a szomszéd házat is felhúzták már szerkezetkészen, így látható a környezet is. Később természetesen az oldalirányú belátást a növényzet akadályozni fogja.
A ház építésének megkezdését nagyon vártuk már, a leendő kis karatésok is szétnéztek az építkezésen :). Hiszen érdekes látvány volt a gödör, amiben szaladgálni lehetett, és később lenyűgöző térélmény volt az, ahogy az aránylag hatalmas alapterületű épület külső falai közé beállva az egész ház egyben érezhető. Majd a válaszfalak is bekerültek, s így már a helyiségeket is be lehet járni.


Előttünk áll még a kihívás, a leendő dojo fa rácsos szerkezetű teteje. Ennek megépítése sok kérdést felvetett, kezdettől fogva látszó szerkezetet terveztünk, s ez nyilván a lakóépületekre járatos szerkezeteknél nem mindennapos. Így ez egyedi tervezésű szerkezet, melynek megvalósítása most folyik.
A képeket folyamatosan bővítjük majd.

Az épületet átadtuk, az edzések hamarosan megindulnak az új teremben.