Milyen a házad arca?

Van egyáltalán a házadnak arca?
Építész nyelven homlokzatokról beszélünk, de fordítsuk le emberi nyelvre!pécelterv73

Te milyen ajtón térsz haza? Milyen kilincset nyomsz le nap mint nap? És milyen jelentőssége van az otthonod bejáratának?

Házad tervezésekor millió szempontot sorra vettél, szép legyen a konyha, a fürdő, stb…. hogy kívülről milyen, nem számít, mert arra már úgyse lesz pénz…
De ilyen egyszerű? Amikor tervezzük a házadat, mindig alakítjuk a külsejét is, és ott is kellenek szempontok. Még ha plusz pénzbe nem is kerül, ha nem is lesz drága falburkolat kívül, vagy fa terasz, vagy oszlopok, akkor is: kell hogy legyen a házadnak egy arca.
Az otthonod tükrözi a személyiségedet.
Nem csak belül, kívül is. Legalábbis ez a cél, ekkor leszel elégedett.
Persze sokan belekényszerülünk adott házakba, lakásokba, olyan arccal, amit valaki már jól elintézett…
De ha lehetőség van rá, akkor egy két gondolatot ,megérdemel az arc: a ház bejárata.

Ez az a hely, aminek hívogatónak kell lennie, ami a megérkezés pillanatában azt mondja: otthon, édes otthon. És nem csak mert ki van írva rá, hanem mert barátságos, mert vonzó. Hogyan tehetjük ilyenné?
Hogyan érjük el?
Az a barátságos és vonzó, ami megvéd- az esőtől, hótól, széltől, tehát fedett. Van egy tető, előtető, eresz, valami, ami itt védelmet ad.
Az a vonzó, ami szép is. Legyen szép az ajtód, nem csicsás, csak egyszerűen kedves a szemnek.
Ez az a része a házadnak, ami megérdemel egy kis odafigyelést, egy pici építészeti megformálást- még ha az egész házad is egy kocka, de itt, ez legyen  az arca mosolygós, kedves, ami haza vár. 🙂

51a43777e11090482fb781b5ca37f268