Karácsonyi költözés

karacsonyi koltozes 2A karácsonyra, mint az egyik legkedvesebb ünnepünkre már hónapokkal korábban el kezdünk készülni, hogy mindennel elkészüljünk a nagy napra. Szerintem, vannak olyan családok, akik már az őszi szünetben elkezdik a díszek, ajándékok készítését. Viszont a december, főleg a mikulás utáni időszak az már csak a karácsonyi készülődésről szól szinte mindenkinél. Azért is írom azt, hogy “szinte”, mert van egy csoport, akik nehéz helyzetben vannak. Ők azok, akik költöznek. Még a nyár folyamán álmodtak egy nagyot, és eldöntötték, hogy az új házban már karácsonyfát akarnak állítani. A gondolat és az ötlet nagyon szép, mert tényleg mennyire jó (lenne) az új otthonban tölteni a karácsonyt. Viszont, ők azok, akik nem számoltak valamivel. Mégpedig a költözéssel járó macerával. Természetesen, ez nem lehetetlen küldetés, mert tervezéssel és szorgalmas előkészületekkel bármit meg lehet oldani.

Bemutatok néhány tippet, amelyek segítségével el lehet kerülni a káoszt. Viszont tartogatok számodra egy meglepetést, ha Te is az a nehéz sorsú vagy, aki karácsonykor költözik.

Tippek a karácsonyi stresszmentes költözéshez

  1. Tervezz előre!

Az egyik legfontosabb dolog. Egyszerre kell tervezni az időt a költözésre és a karácsonyra. Két nehéz téma, de nem lehetetlen küldetés.

  1. Gondoskodj segítségről!

Nem kell mindent egyedül megcsinálni, kérd meg a barátokat, hogy segítsenek. Vagy a rokonokat. Persze, gondold végig, hogy ki hol tud neked segíteni.

  1. Már most szerezz be minden fontos eszközt a költözéshez.

Ami azt jelenti, hogy kezd el beszerezni azokat az eszközöket, ami a költözéshez szükséges. Vagyis doboz, erős szatyor, olló, ragasztó szalag, stb.

  1. Kezd el összeírni a listát, hogy hol kell bejelenteni a címváltozást.

  2. Ha nagyobbak a gyerekek, akkor vond be a költözés, pakolás folyamatába.

+1. MEGLEPETÉS!!!

Idén először indul útjának egy Program, ami segít a stresszmentes átköltözésbe.
A program neve: Stresszmentes Karácsonyi Költözés.

Ez a program segít abban, hogy maradjon időd a karácsonyi készülődésre is.

Érdekel az SKK program? Akkor gyere és regisztrálj, mert a részvétel ingyenes! 😉
http://stresszmenteskoltozes.hu/stresszmentes-karacsonyi-koltozes-program/

Légy Te is stresszmentes költöző!

Okszimec KriOkszimec Krisztina _sztina – költözési szakértő
http://stresszmenteskoltozes.hu/